Monday, 20 October 2008

Majlis Hari Raya Bersama BaitulKasih.

Photobucket

HB bersama Wakil BaitulKasih- Puan Faridah Hanim.

Photobucket

Hamper untuk pertandingan melukis.

Photobucket

HB bersama Dayang

Photobucket

Keluarga Aspalela_lah, Keluarga S^L, HB dan Adam

Photobucket

Aspalela_lah , Agent dan S^L.

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Photobucket

Bagai satu keluarga yang bahagia.

Photobucket

Makanan disediakan oleh ZZ Katering dari Ulu Klang.
Nasi Beryani, Ayam masak merah, Daging masak hitam, Arca, Dalca,Perpadom, Buah dan Air.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Bersebelahan hamper terdapat 5 beg kertas berisi Lolipop dan Landyard IG yang direka oleh R.A.T (Recyecle Art Team) kelolaan Agent_Sesat. Ini adalah untuk peraduan kuiz yang ditaja oleh Agent_Sesat .

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Pertandingan melukis yang bertemakan "Berhari Raya di Angkasa Lepas" .Terdapat 5 kumpulan yang setiapnya ada 9 ahli kumpulan, pengagihan kertas mahjong oleh Adam dan carryon oleh Agent_Sesat telah menandakan pertandinagn bermula.Dengan adanya kombinasi ibu dan anak maka acara ini lebih bermakna, ini adalah idea daripada Sarip Dol dan telah direalisasikan dengan berjaya oleh Agent_Sesat.Terima kasih Agent_Sesat sebab tolong HB belikan peralatan dan menjayakan setiap aturcara majlis.Juga Terima Kasih juga kepada Adam yang bertungkus lumus membantu menjayakan majlis.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

5 lukisan yang berjaya dihasilkan dari Baitulkasih, sebenarnya mereka ada bakat yang perlu digilap.Idea diberikan dan kerjasama di pupuk boleh dilihat setiap masa pertandingan, jika mereka diberikan peluang dan bantuan maka kita akan dapat hasilnya yang sangat positif.

No 5

no 4

Photobucket

Photobucket

no 3

Acara seterusnya adalah pemberian Duit Raya dan Lolipop oleh IGans yang diwakilkan kepada Agent_Sesat dan S^L. Alhamdulliah, kesemua 45 anak yatim dapat pemberian tersebut.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Photobucket


Alhamdulliah, majlis ini berlangsung dengan suasana meriah dan cuaca yang cerah.Sebelum ke Rawang HB ke KL Sentral untuk mengambil Adam dan Agent_Sesat dan seterusnya ke lokasi, sampai sahaja di Rawang semuanya telah tersedia mengikut rencana dan kedengaran lagu Raya sedang berkumandang.Terima kasih kepada Encik Zaini yakni pihak catering yang banyak bertolak ansur dan menyediakan hidangan yang enak dan PA system mengikut masa ditetapkan.Semua aturcara berjalan seperti dirancangkan tetapi acara permainan belon sahaja yang terlupa hendak direalisasikan kerana kami terlalu asyik melihat mereka melukis dan mewarna.Namum begitu pihak kami telah pun menyerahkan belon beserta pam angin tersebut kepada wakil BaitulKasih untuk mereka gunakan di waktu lapang kelak.Majlis lebih bermakna apabila S^L sekeluarga dan Aspalela_lah sekeluarga hadir ke majlis walaupun jauh.

Alhamdulillah, ada juga wakil komuniti IG yang hadir walaupun lokasi bukan ditempat yang begitu gah dan dihadiri oleh golongan bangsawan. Sesungguhnya matlamat majlis seperti ini adalah untuk meraikan anak-anak yatim dan membuatkan mereka tersenyum keriangan.Dengan kehadiran komuniti IG yang sangat sedikit, majlis tetap berlangsung dengan meriah walaupun ada juga dikalangan pihak BaitulKasih merasai kekurangan dari segi kedatangan komuniti IG tetapi kami hanya mampu membalas dengan senyuman.HB harapkan supaya ada lagi aktiviti-aktiviti yang bermakna untuk Baitulkasih selepas ini, tidak hanya aktiviti bermusim sahaja.

HB ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada pihak pentadbiran IG yang memberikan kepercayaan kepada HB untuk menjayakan majlis ini.
Sekalung penghargaan juga buat penyumbang-penyumbang Tabung BaitulKasih yang baik hati dan kepada penaja-penaja yang bermurah hati untuk hadiah pertandingan , duit Raya, lolipop, kek pisang dan kek coklat. Sesungguhnya hanya Allah s.w.t yang mampu membalasnya. AMIN.

HB juga ingin merakamkan penghargaan buat Agent_Sesat dan Adam yang banyak membantu HB bagi menjayakan majlis ini.Sesungguhnya jasa kalian tidak dapat HB balas.Terima kasih juga Pandapenyek yang memberikan idea tentang lolipop, komuniti IG dan Geng Puaka yang banyak memberikan semangat positif bagi merealisasikan majlis ini dengan cemerlang.


6 comments:

kgee said...

TAHNIAH buat HB dan rakan2 IG yang telah berjaya menjayakan menceriakan anak2 BaitulKasih.

HuluBalang said...

Terima Kasih Kak Jilter :)
Alhamdulillah.

Zue said...

alahaiiiiii comeyy nyaaaa.. awek balangg baju kaler ijo tuhh... :) apapun.. bagusssss balanggg.. tahniah... :) saya tabik kat balang...

HuluBalang said...

Terima Kasih NTY :)
Tahniah juga kepada AS dan Adam.

Dayang namanya, suka sangat dgn adam..hehe.

Wangi74 said...

Good on you Hulu balang:).Kesian tgk anak-anak yang comel-comel tu.Semoga jasa baik orang-orang yang mengembirakan anak-anak tu dirahmatiNya.

HuluBalang said...

Terima Kasih Kak Wangi74 :)